Kuchnia w wydaniu bardzo osobistym


Blog > Komentarze do wpisu
SAŁATA Z KURCZAKIEM, PARMEZANEM I PIECZONYMI POMIDORAMI KOKTAJLOWYMI

Uwielbiam sałaty na ciepło robiące za dania główne. Są pożywne, szybkie w przygotowaniu i lekkie. Akurat na wiosnę.

Czas przygotowania: pół godziny

sałata na ciepło

Składniki (2 porcje):
- pierś z kurczaka
- 10 pomidorków koktajlowych
- pół opakowania szpinaku świeżego
- pół opakowania gotowej do spożycia sałaty
- 4 plastry parmezanu
- sos balsamiczny pomarańczowy, oliwa, sól, pieprz

sałata na ciepło

Sposób przygotowania:

Piekarnik nastawić na 200°C. Pomidorki wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą, posolić. Gdy już piekarnik będzie nagrzany, zapiekać przez ok. 30 minut.

Pierś pokroić na kawałki i usmażyć na odrobinie oliwy.

Na talerze wyłożyć szpinak i sałatę, nałożyć usmażonego na rumiano kurczaka, pomidorki, zetrzeć parmezan. Polać sosem balsamicznym.

Podawać ze świeżą bagietką lub tostami.

wtorek, 06 marca 2012, qqina

Polecane wpisy

Komentarze
Gość: EVA, *.cable-modem.tkk.net.pl
2015/11/11 22:08:15
Gdzie kupić sos balsamiczny gotowy?
-
qqina
2015/11/12 10:08:16
W Lidlu podczas tygodnia włoskiego.