Kuchnia w wydaniu bardzo osobistym


Blog > Komentarze do wpisu
SAŁATA Z KURCZAKIEM, PARMEZANEM I PIECZONYMI POMIDORAMI KOKTAJLOWYMI

Uwielbiam sałaty na ciepło robi±ce za dania główne. S± pożywne, szybkie w przygotowaniu i lekkie. Akurat na wiosnę.

Czas przygotowania: pół godziny

sałata na ciepło

Składniki (2 porcje):
- pier¶ z kurczaka
- 10 pomidorków koktajlowych
- pół opakowania szpinaku ¶wieżego
- pół opakowania gotowej do spożycia sałaty
- 4 plastry parmezanu
- sos balsamiczny pomarańczowy, oliwa, sól, pieprz

sałata na ciepło

Sposób przygotowania:

Piekarnik nastawić na 200°C. Pomidorki wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliw±, posolić. Gdy już piekarnik będzie nagrzany, zapiekać przez ok. 30 minut.

Pier¶ pokroić na kawałki i usmażyć na odrobinie oliwy.

Na talerze wyłożyć szpinak i sałatę, nałożyć usmażonego na rumiano kurczaka, pomidorki, zetrzeć parmezan. Polać sosem balsamicznym.

Podawać ze ¶wież± bagietk± lub tostami.

wtorek, 06 marca 2012, qqina

Polecane wpisy

Komentarze
Go¶ć: EVA, *.cable-modem.tkk.net.pl
2015/11/11 22:08:15
Gdzie kupić sos balsamiczny gotowy?
-
qqina
2015/11/12 10:08:16
W Lidlu podczas tygodnia włoskiego.